Gå direkte til indhold

Tokyo 2020

Tokyo er hovedstad i Japan og værtsby for de Paralympiske Lege i 2020.

Byen ligger på øen Honshu og har en udstrækning på over 80 kilometer, hvilket gør området til det største byområde i verden. Tokyo har omkring 14 millioner indbyggere, mens præfekturet har omkring 38 millioner indbyggere.

Byen er især kendt for dens kontraster. Du kan opleve alt fra liv og underskøn natur med fortryllende traditionelle templer, kejserpaladser, kimonoer og geishaer til fremtidsfornemmelser i Tokyos neonbelyste gader. Storbyen er et moderne mekka med skyskrabere, højteknologi og luksuriøse shoppingcentre, hvor der stadig er plads til traditionerne. En unik storby, der er en oplevelse værd.

Historie
Tokyoområdet har været beboet siden forhistorisk tid, men meget af byudviklingen er sket sent, især efter at Tokyo blev kejserlig hovedstad i 1868. 

De ældste bydele ligger ud til bugten og er centrum for den nuværende by. Herfra har Tokyo udviklet sig i ringe, og væksten har betydet, at omliggende byer er blevet opslugt af byvæksten. Disse gamle byer udgør nu selvstændige bycentre i storbyen.

Tæt på den gamle bykerne ligger det kejserlige palads, omgivet af mure og haver, øst for paladset ligger de fleste ministerier, og vest for ligger Nagatacho med Parlamentet og Højesteret. Bebyggelsen i de centrale dele består af både traditionelle japanske træhuse fra 1800-tallet, sten- og murstenshuse fra ca. 1900 og nyere skyskrabere og højhuse.

Tokyo har ikke ét centralt indkøbskvarter, men flere; mest kendt er det fashionable Ginza. Rundt om den indre by ligger en række bycentre med bank-, industri- og indkøbskvarterer samt beboelse. De vigtigste centre er dem, der ligger, hvor Yamanote-jernbanelinjen rundt om Tokyo skærer motorveje og toglinjer ud fra centrum, bl.a. Shibuya, Ikebukuro og Shinjuku; det sidste er desuden det mest kendte underholdningskvarter.