Gå direkte til indhold

Talkshowet Benspænd

'Benspænd' er et talkshow i korte afsnit, hvor PL-aktuelle atleter og legender snakker lidt om sport, men mest om alt muligt andet. Værten er paralympisk guldvinder i bordtennis, Peter Rosenmeier, og han tilføjer programmet et twist af skæv humor og evnen til at give berøringsangsten fingeren. 

Benspænd: TRAILER

Benspænd #13: HVEM FORTJENER ACTIONFIGUREN MED DET KRØLLEDE HÅR?

Der kommer gode anekdoter på bordet, når Kristian Bak Eriksen skal beslutte, hvem der har haft den største betydning for hans liv rent sportsligt. Og så får vi lidt fun facts om Peter Rosenmeier i læderjakke, langt hår og smøg i kæften.

Benspænd #12: HVAD ER DET FESTE VED IKKE AT HAVE BEN?

Stinna Tange er født uden begge sine ben og har været vild med heste, siden hun var helt lille. Hun skiftede til hesten, Soletto, i 2020 og håber at kunne blive klar til Tokyo til sommer.

Benspænd #11: LOUISE MØDER SIG SELV SOM ACTIONFIGUR 

De færreste kan prale af at have sig selv som action figur. MEN … det kan Louise Charlotte Willerslev-Olsen. Louise får nu den svære opgave at beslutte, hvem der gennem tiden har haft den største betydning for hendes liv rent sportsligt – og som dermed fortjener at modtage action figuren til evig minde.

Benspænd #10: KORT PÅ DÆKKET OG STYRKE I HÅRET

Kristian Bak Eriksen spiller kørestolsrugby og var med, da Danmark sikrede sig en billet til de Paralympiske Lege i Tokyo. Kristian er lam fra brystet og ned og har altid dyrket idræt. Han er med i studiet hos Peter Rosenmeier, hvor Kristian får testet sin viden om det japanske sprog. 

Benspænd #9: HAJANGREB OG SCANNINGSBILLEDER

Stinna Tange og Peter Rosenmeier får en snak om misvisende scanningsbilleder og vilde ulykker. Denne gang med udgangspunkt i handi-barometeret.

Benspænd #8: VISNE BEN PÅ BARMOMETERET

Det er tid til at placere sig på handi-barometeret. Mon det bliver til højre eller til venstre for Peter Rosenmeier?

Kristian Bak Eriksen spiller kørestolsrugby og var med, da Danmark sikrede sig en billet til de Paralympiske Lege i Tokyo. Kristian er lam fra brystet og ned og har altid dyrket idræt.

Benspænd #7: HAR LOUISE STYR PÅ SIN JAPANSKE PARLØR?

Hvad hedder: ”Jeg har lært Wozniacki alt”?

...og hvilke andre fraser har vores udsendte i Tokyo forberedt til Louise i den japanske parlør?

Louise Charlotte Willerslev-Olsen spiller kørestolstennis og er Danmarks bedste. Hun drømmer om at kvalificere sig til de Paralympiske Lege. Louise fik som etårig en meget speciel virusinfektion i kroppen, hvilket er årsagen til, at hun sidder i kørestol, når hun spiller tennis.

Benspænd #6: HUMOR ER DET VIGTIGSTE 

”Hold da kæft. Han må sgu da være skør oven i bolden.”

Mansoor Siddiqi placerer sig på handi-barometeret og fortæller om udfordringen ved at have et talehandicap og hvor vigtig humor er for ham.

Mansoor Siddiqi har cerebral parese (CP) og har deltaget fire gange ved de Paralympiske Lege i disciplinen boccia. I dag er Mansoor Siddiqi IT-chef i Parasport Danmark og kollega med Peter Rosenmeier.

Benspænd #5: INTET SLÅR EN SKRUPSKØR IDE 

Den paralympiske legende Mansoor Siddiqi er taget i McDrive med Peter Rosenmeier for at fuldføre et eksperiment. Se med, hvordan det går.

Mansoor Siddiqi har cerebral parese (CP) og har deltaget fire gange ved de Paralympiske Lege i disciplinen boccia. I dag er Mansoor Siddiqi IT-chef i Parasport Danmark og kollega med Peter Rosenmeier.

Benspænd #4: NYSGERRIGE SPØRGSMÅL TIL STINNA TANGE 

Vida på seks år har fået lov at stille spørgsmål til en af Danmarks mest succesfulde pararyttere, Stinna Tange. Svarene får Peter Rosenmeier til at spidse ører og grave lidt mere i detaljerne.


Benspænd #3: HURTIG PÅ AFTRÆKKEREN

Med velkendt ping-pong hastighed sender Peter Rosenmeier spørgsmål af sted til Kristian Bak Eriksen. Kristian spiller kørestolsrugby og var med, da Danmark sikrede sig en billet til de Paralympiske Lege i Tokyo. Kristian er lam fra brystet og ned og har dyrket idræt siden han var barn.

Benspænd #2: HELT TIL HEST MED STINNA TANGE 

En af Danmarks mest succesfulde pararyttere er på besøg i ’Benspænd’. Stinna Tange er født uden begge sine ben og har været vild med heste, siden hun var helt lille.

Benspænd #1: HANDI-BAROMETERET MED LOUISE WILLERSLEV-OLSEN

Peter Rosenmeier og Louise Willerslev-Olsen indvier programmets helt eget handi-barometer og får en snak om, hvor handicappede, de synes, de er. Peter Rosenmeier er født med en arm- og bendefekt og Louise Willerslev-Olsen fik som etårig en meget speciel virusinfektion i kroppen, hvilket er årsagen til, at hun sidder i kørestol, når hun spiller tennis. Hun er Danmarks bedste og drømmer om en billet til de Paralympiske Lege.